Lees meer

Werkwijze

Klikt het? Prima, want we zullen elkaar veel ontmoeten.

Uw droomwoning staat er niet op enkele dagen of weken. Woningbouw Kets ontwikkelde als familiaal bouwbedrijf een eigen aanpak waar persoonlijke begeleiding en betrokkenheid centraal staat. In elke fase van het bouwproces staan we u bij met raad en daad. Verspreid over het volledige ontwerp- en bouwtraject spenderen we vele uren samen.

Die tijd willen we uiteraard nuttig en aangenaam doorbrengen. Daarom werken wij uitsluitend voor klanten waarmee het ‘klikt’. Het wederzijds gevoel moet goed zitten. En hoe kunnen we dit beter ontdekken dan tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Welkom: Aangename kennismaking!

Klikt het of niet? Dat kunnen we alleen weten met een kennismakingsgesprek. We nodigen u graag uit op ons nieuw kantoor in Lier of komen bij u thuis langs.

Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend. Het kost ons of u – afhankelijk van waar we afspreken – niet meer dan een tasje koffie en enkele uurtjes tijd.

We lichten graag onze bedrijfsfilosofie en werkwijze toe. Daarna luisteren we naar uw verhaal en noteren alle eerste wensen. Welke mogelijkheden biedt de bouwgrond? Van welke woonstijl houdt u? Wat verwacht u van de afwerking? Wilt u volledig sleutel- op-de-deur of eventueel uitsluitend ruwbouw-winddicht?

Alle belangrijke facetten komen aan bod. Dit helpt ons bij het uitwerken van een eerste inschatting van uw project.

 

Prijsraming: Een eerste realistische raming

Na enkele weken ontmoeten we elkaar opnieuw. Inmiddels hebben we op basis van de genoteerde wensen al een eerste realistische, ruwe raming opgesteld.
We vertellen in alle eerlijkheid en transparantie wat uw droomwoning kost. U beslist of dit binnen de budgettaire mogelijkheden valt.

Moeten we nog wat sleutelen aan het volume en/of de afwerkingsgraad om binnen een vooropgesteld budget te blijven? Het is een oefening die we doordacht samen kunnen maken.

 

Plannen: Ontwerpproces met de architect

Kan u zich vinden in het budgettaire plaatje? Prima, dan is de tijd voor het ontwerp aangebroken.

Afhankelijk van uw wensen stellen wij uit ons netwerk een architect voor die volgens ons perfect past in uw verhaal. Een specialist die uw smaak aanvoelt en uw voorkeur volkomen begrijpt.

Eventueel stelt u zelf een moodboard samen met stijlideeën omtrent uw droomwoning. Dit vormt een mooi vertrekpunt voor de samenwerking met de architect.

Samen met deze architect maken wij een voorontwerp dat rekening houdt met: – uw wensen – uw leefgewoontes – de oriëntatie van de bouwgrond – de stedenbouwkundige voorschriften – uw budget.

Ons voorontwerp is niet in steen gebeiteld. We kneden het tot u volledig tevreden bent. Dus hebt u opmerkingen, aanvullingen of correcties? We horen ze graag.

 

Offerte: Een gedetailleerd prijsvoorstel

Als het ontwerp u bevalt, maken wij een persoonlijk lastenboek op. Dit is een technisch draaiboek van uw woning: het beschrijft per bouwpost de werkwijze, gekozen materialen en technieken.

Op basis van het lastenboek en uw ontwerp stellen we een heldere offerte op. U mag tellen op realistische budgetten, een uitmuntende kwaliteit en een schitterende dienstverlening. Dankzij uw 6 bouwgaranties.

 

Overeenkomst: Goede afspraken maken

Krijgen het ontwerp, lastenboek en de prijsofferte van u groen licht? Dan tekent u een voorlopige overeenkomst. U betaalt bij ons geen voorschotten, maar eerder vastgelegde schijven. Dit gebeurt wanneer de deelopdrachten zijn voltooid.

Goede afspraken maken goede vrienden en dat houden we graag zo. Kets woningbouw leeft de beloofde termijnen en budgetten strikt na. Wij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor uw bouwproject. U hoeft dus zich geen zorgen te maken.

 

Administratie: Aanvragen vergunning

Ook over het aanvragen en bekomen van de vereiste vergunningen hoeft u zich niet te bekommeren.

Wij dienen het volledige ontwerpdossier in, zodat we snel deze wettelijke procedure kunnen doorlopen. Op dit moment voeren we parallel de grondsondering uit en is de stabiliteitsstudie lopende.

Verder nemen we u alles uit handen. Administratieve beslommeringen, coördinatie en begeleiding: Kets Woningbouw regelt alles tot in de puntjes.

 

Materiaalkeuze: Samen naar de toonzalen

Nu het ontwerp op punt staat start de fase van de materiaalkeuzes.

Samen met u rijden we naar de verschillende toonzalen van onze leveranciers. Bouwmaterialen, ramen en deuren, sanitair, vloeren en tegels, trappen en binnendeuren, keuken,…

Stap voor stap maken we samen de juiste keuzes. Indien gewenst laten we ons bijstaan door een ervaren interieurarchitect.

 

Technieken: De juiste technieken

Ook voor de selectie van de technieken (elektriciteit, domotica, verwarming, ventilatie, koeling,…) laten we ons bijstaan door de juiste experts.

Ook hier organiseren we een ontmoeting met onze technische adviseurs. We zorgen ervoor dat jullie optimaal geïnformeerd zijn, zodat we na zorgvuldige overweging met kennis van zaken de juiste keuzes maken.

Op die manier streven we naar een woning die een maximaal wooncomfort garandeert.

 

Start van de werken: Onze vakmannen aan de slag

Eens de werf is opgestart, organiseren we tijdens de ruwbouwwerken wekelijks en in de afwerkingsfase tweewekelijks een werfvergadering met alle betrokken partijen.

Zowel de architect als onze eigen projectleider zijn steeds aanwezig. De architect staat als onafhankelijke deskundige in voor de kwaliteitsopvolging.

Uiteraard bent u zelf ook welkom om het verloop van de werken op de voet op te volgen. Van elke werfvergadering maken we een duidelijk verslag met heldere afspraken.

 

Oplevering: U ontvangt de sleutels

Stilaan nadert de grote dag: het overhandigen van de sleutels.

Vooraleer we uw droomwoning opleveren, zorgen we ervoor dat alles correct is afgewerkt. Onze projectleider coördineert tijdens de afwerkingsfase, maar is meteen ook uw technische kwaliteitscontroleur.

Uiteraard blijven we ook na de oplevering steeds bereikbaar voor naservice.

 

 

Sluiten